10.03.2010

Overraskelse, torsk i form og ny genser på pinnene :)

Glise spurte på Hobbybodenom det var noen som hadde litt "pelsgarn" å avse. Ikke vet jeg hva hun har tenkt å bruke garnet til, men jeg var glad for å kunne sende henne det lille jeg hadde. I dag kom det en takk i posten fra Glise; flotte maskemarkører og et nydelig kort. Tusen takk skal du ha!


På min surferunde i går "datt" jeg innom en blogg hvor jeg fant oppskrift på en torskrett. Den ble laget til middag i går, og var så god at jeg har lyst til å dele den med flere:

Torsk i form
800 gram frossen torsk
1 purre
Paprika i forskjellige farger
Crème fraiche
Bacon
Salt og pepper

Skjær opp torskeblokkene i passe tykke skiver og legg de i en ildfast form. Stekes i 20 min. på 200 grader. Ta formen ut av ovnen og hell av overskuddsvæske. Krydre fisken med salt og pepper og dekk fisken med grønnsakene. Fordel boksen med Crème fraiche over fisken og topp med baconbiter til slutt. Stek i ytterligere 20 min. på 200 grader. For å gjøre baconet ekstra sprøtt, kan man sette på varmluft de to siste minuttene. Dersom man bruker fersk fisk, reduseres steketiden med 10 min. Serveres med poteter, ris eller hvitløksbrød.


Enjoy!

På pinnene har jeg nå en genser i Alaska til sønnen i huset. Mønster fra Garnstudio. Dette blir nok et langtidsprosjekt, og jeg har sagt fra til mottakeren at den nok ikke blir ferdig før neste vinter :)


God helg!

10 kommentarer:

Unknown sa...

Den der torskeformen skal prøves :o) go helg

grethekristin sa...

Det var en fristene fiskeform,den må nok prøves :)Takk for oppskriften.
Flott genser du skal strikke.
Riktig god helg til deg og dine.

Mariann S sa...

Å, no vart eg svolta gitt :) Den torskeforma der SKAL prøvast, tusen takk. Ha ei fin helg

Daria sa...

go helg til deg å:)torsken så nydelig ut:)

elle-melle sa...

Den torskemiddagen tror jeg er veldig god - det fristet å prøve.
Jeg strikker en genser til svigersønnen akkurat nå, i Alaska og mønsteret ligner veldig på det du strikker.

AnitaK sa...

Jada, her sitter jeg og sikler..trodde aldri at det skulle skje over en form med fisk :) Gleder meg til å treffe deg igjen på torsdag. Klemmer i fleng

Anonym sa...

Hei.Gratulerer med kjempe fin gave.Tusen takk for oppskriften.Så godt ut.Ha en kjempe fin uke videre.Klem fra Bodil...♥♥

Nena sa...

Så herlig overaskelsespakke du har fått :-) Torskeformen din er allerede prøvd ut (faktisk samme dag du blogget den, innlegget kom akkurat når jeg satt og lurte på hva dagens middag skulle være)Den var nydelig, og er lagt til på favorittmiddagslisten :-) Ha en fin søndag videre :-)

Felisi sa...

Smart bytte spør du meg, jeg ville også mye heller hatt maskemarkører enn pelsgarn ;)

Takk for oppskrift, den skal prøves!

Lill-Ann sa...

Mmm. Fisk er det beste jeg vet. Ikke arbeidsledig nei. Kan jo ikke bare sitte med hendene i fanget. Men fått beskjed om å ta det pent.
Klem fra meg.