31.07.2011

Feriesysler

Ferien vår har vært fylt med samvær med gode venner, regn, sol, bading, krabbefiske, triste hendelser og selvfølgelig, strikking.
  Det ble stort sett strikket kluter, da disse er så populære og det er flere som ønsker seg noen nye. Disse to forsvant til hyttenaboen. Hun sier det er de beste klutene hun har hatt, så hun får som regel et par nye hver sommer.
  Åtte kluter ble det totalt. Jeg har strikket kluter i masse forskjellig bomullsgarn, men vender alltid tilbake til Tuva fra Europris. Det er et blandingsgarn, men de tåler godt 60 graders vask og er slitesterke.
 
Mønsteret jeg har brukt her er som følger: Legg opp 65 masker på pinne 3,5 mm. Strikk tre rette, en vrang ut pinnen, men slutt med en rett. Strikk alle pinnene like til du har brukt opp nøstet. Supre kluter! :) For tre-fire år siden startet jeg på et lappeteppe til min datter. Lappene har blitt liggende, datteren har blitt eldre, og nå ønsker hun seg definitivt ikke rosa teppe lenger ;) Jeg heklet ferdig noen flere lapper, og nå blir lappene et vognteppe.
 
Er ikke helt ferdig med å sy de sammen ennå, men her er et underveis-bilde.
 
Garn: Falk
Heklenål: 4 mm

På hytta har vi en stålampe i messing. Messing passer dårlig inn med resten av inventaret, så enten ville lampen forsvinne ut eller den måtte få en ny look. Vi valgte det siste. En flaske med hvit spraymaling og litt tape – og visp så hadde vi fått ny lampe! :) Nå må vi bare finne den ultimate skjermen, så er lampen så god som ny.
  Det har vært mye vær denne ferien. Det har skiftet fra sol og varme det ene minuttet og til fossregn og storm i kastene, det andre. Noen kvelder har himmel vært beksvart, andre kvelder har den stått i brann, som på bildene her. Ganske fascinerende.
  En som også koser seg veldig på hytta, er pus. Her er det store områder hvor han kan løpet fritt uten å være redd for trafikk. Og så er det er masse, deilig mus i skogen;) Rett som det er kommer han stolt hjem med dagens fangst.
 
Ellers har ferien vært preget av de tragiske hendelsene i Oslo og på Utøya. Jeg ble direkte berørt i og med jeg har min arbeidsplass i et av departementet som ble helt ødelagt. Mine tanker går til alle som har mistet sine kjære og ellers er berørt av disse forferdelige hendelsene Y
 

6 kommentarer:

Sommertid sa...

Det her var mange fine bilder å ta en titt på, og så bra at lampen får en "ny giv". Ja, sommer er deilig, både med strikke/hekletøy og kos med familie/venner.
Virker som du har hatt en fin ferie ja.

Siddis back home sa...

Så flotte bilder, herlig hekling, ha en fortsatt fin uke!

Lillejotte sa...

Vi har en skjerm på jobben min som kanskje kunne gjort seg på den lampen der. Kan sikkert ta bilde av den og sende til deg hvis du vil? :)

Pernille&Ebba sa...

Så fin lampa ble! :)

TineK home har utrolig mange fine lampeskjermer Inger :)

Ninne sa...

Så deilige sommerbilder, det er godt å tenke tilbake på når tankene går mot tunge dager.

Flott vognteppe, og så alle de klutene da! Du satte meg på en gaveidé, jeg har nemlig klart å komme meg gjennom et lite antall heklelapper, og funderte på hva i all verden jeg kan lage som ikke krever at jeg hekler hundrevis ! Er ikke veldig tålmodig med lappehekling, merker jeg :)

Gode sommerklemmer fra meg :)

Berit sa...

Mange herlige sommerminner blant alle de fine bildene. Ønsker deg en fortsatt god sommer! :)