På min surferunde i går "datt" jeg innom en blogg hvor jeg fant oppskrift på en torskrett. Den ble laget til middag i går, og var så god at jeg har lyst til å dele den med flere:
Torsk i form
800 gram frossen torsk
1 purre
Paprika i forskjellige farger
Crème fraiche
Bacon
Salt og pepper
Skjær opp torskeblokkene i passe tykke skiver og legg de i en ildfast form. Stekes i 20 min. på 200 grader. Ta formen ut av ovnen og hell av overskuddsvæske. Krydre fisken med salt og pepper og dekk fisken med grønnsakene. Fordel boksen med Crème fraiche over fisken og topp med baconbiter til slutt. Stek i ytterligere 20 min. på 200 grader. For å gjøre baconet ekstra sprøtt, kan man sette på varmluft de to siste minuttene. Dersom man bruker fersk fisk, reduseres steketiden med 10 min. Serveres med poteter, ris eller hvitløksbrød.
Enjoy!
På pinnene har jeg nå en genser i Alaska til sønnen i huset. Mønster fra Garnstudio. Dette blir nok et langtidsprosjekt, og jeg har sagt fra til mottakeren at den nok ikke blir ferdig før neste vinter :)
God helg!
10 kommentarer:
Den der torskeformen skal prøves :o) go helg
Det var en fristene fiskeform,den må nok prøves :)Takk for oppskriften.
Flott genser du skal strikke.
Riktig god helg til deg og dine.
Å, no vart eg svolta gitt :) Den torskeforma der SKAL prøvast, tusen takk. Ha ei fin helg
go helg til deg å:)torsken så nydelig ut:)
Den torskemiddagen tror jeg er veldig god - det fristet å prøve.
Jeg strikker en genser til svigersønnen akkurat nå, i Alaska og mønsteret ligner veldig på det du strikker.
Jada, her sitter jeg og sikler..trodde aldri at det skulle skje over en form med fisk :) Gleder meg til å treffe deg igjen på torsdag. Klemmer i fleng
Hei.Gratulerer med kjempe fin gave.Tusen takk for oppskriften.Så godt ut.Ha en kjempe fin uke videre.Klem fra Bodil...♥♥
Så herlig overaskelsespakke du har fått :-) Torskeformen din er allerede prøvd ut (faktisk samme dag du blogget den, innlegget kom akkurat når jeg satt og lurte på hva dagens middag skulle være)Den var nydelig, og er lagt til på favorittmiddagslisten :-) Ha en fin søndag videre :-)
Smart bytte spør du meg, jeg ville også mye heller hatt maskemarkører enn pelsgarn ;)
Takk for oppskrift, den skal prøves!
Mmm. Fisk er det beste jeg vet. Ikke arbeidsledig nei. Kan jo ikke bare sitte med hendene i fanget. Men fått beskjed om å ta det pent.
Klem fra meg.
Legg inn en kommentar